Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Už po čtvrté se naše škola účastnila akce MayDay v ZOO Praha. Letošní téma „Jsme jeden svět“ bylo rozděleno na 7 biotopů. Naším tématem byl oceán, jehož motiv se prolínal všemi výrobky, na kterých se podílela celá škola. Přes děti všech ročníků od 1. – 9. třídy až po zaměstnance školy.

8. května se za krásného počasí vydalo do ZOO přes 10 000 návštěvníků. Mnozí z nich navštívili i naše stánky, které byly laděny do námořnických barev. Návštěvníci si mohli zakoupit drobné výrobky – přes bižuterii, vonné svíčky, magnetky, placky až po nápaditou dekoraci do bytů. Děti byly nadšeny i z malování na obličej, dětského koutku i z vystoupení roztleskávaček. Mezi stánky se linula hudba, která dotvářela příjemnou atmosféru ZOO.  Stánky a aktivity pro návštěvníky obsluhovali žáci a učitelé školy.

Závěrem jsme měli radost z utržených bezmála 9000,-, které jsme věnovali ZOO Praha.

Pár slov o MayDay

Zoo Praha se dlouhodobě podílí na ochraně volně žijících zvířat a do těchto činností tradičně zapojuje i školní kolektivy. Jednou z těchto aktivit je účast v kampani EAZA (Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií) na ochranu ohrožených druhů a skupin zvířat nazvané  MAYDAY, ke které se každý rok připojují i školní kolektivy, kterým není osud zvířat lhostejný.

Zisk z vytěžených peněz za prodané výrobky se věnuje na podporu projektů ZOO Praha – ochranu zvířat v jejich přirozeném prostředí – POMÁHÁME JIM PŘEŽÍT.