Dne 10.1.2023 byla zahájena akce „ZŠ JAK – půdní vestavba – dokončení„, zhotovitelem je společnost KONSIT.
Předmětem prací je především půdní vestavba do vyššího krovu střechy v 4.NP (nové učebny a provozní zázemí), vytvoření nových prostor pro zázemí provozu ZŠ ve vestavbě do nižšího krovu a rekonstrukce varny, vč. rozšíření prostoru jídelny a související další práce.
Z technologických důvodu realizace půdní vestavby i souvisejících prací v původním nejvyšším podlaží ZŠ v 3.NP je dočasně v tomto podlaží přerušen provoz / je stavebně provizorními stěnami oddělena ZŠ od stavby.
Rekonstrukce varny s jídelnou probíhá v souběhu s pracemi ve 3.NP a 4.NP hlavní budovy ZŠ – smluvní termín dokončené celé akce je do poloviny února 2024.

V části hlavní budovy – ve vyšším krovu (4.NP)  je dokončena montáž ocelové konstrukce, jsou dokončeny železobetonové konstrukce stropů plochých střech a prodlouženo hlavní schodiště z 3.NP do 4.NP (provádí se souvrství plochých střech, bude zahájena pokládka střešní krytiny, jsou osazována nová okna i střešní).
Z důvodu zjištění značného poškození zdiva a podlah v několika místnostech v 3. NP  způsobené dlouhodobým zatékáním v roce 2022, bylo nutné provést sanační práce navíc –  nové skladby podlah, injektáže do stěn, nové povrchy. V zájmu zajištění bezpečného provozu byla provedena kontrola statikem a mykologem, návrh sanačních úprav byl navržen znalcem Městského soudu v Praze z oboru chemie hubení škůdců.
Z tohoto důvodu se předpokládá dokončení 3. NP na konci  května.

V prostoru varny a jídelny jsou dokončeny hrubé stavební práce – jsou prováděny finální povrchy stěn a podlah, bude zahájena kompletace, dále montáž gastrotechnologie, vybavení interiéru jídelny.
Dokončení prací ve varně s jídelnou se předpokládá do poloviny června – do konce školního roku je plánován pouze zkušební provoz. (vaření a stravování v nových prostorech až od září 2023).

Po opětovném zprovoznění 3. NP bude provoz ZŠ oddělen od stavební činnosti v 4.NP a v 2.NP provizorními stěnami. O letních prázdninách je domluveno provedení prací ve spodních podlažích ZŠ (páteřní rozvody elektro na výšku budovy, i další dlouhodobé práce, které nelze provést za provozu ZŠ).